Taekwondoa Porissa jo vuodesta 1985

Alkeiskurssit

Taekwondo Alkeiskurssit

SEURAAVAT ALKEISKURSSIT ALKAVAT

TIISTAINA 2.4.2024
KADETIT, NUORET, AIKUISET K12 v
Tiistaisin 18:45-20:00

TORSTAINA 4.4.2024
JUNNUT 8-11 v
Torstaisin 18:15-19:30

Kesto: 8 vko 1/vko
9 kup vyökoe 21.5/23.5. kurssin viimeisellä kertalla.

Hinta: 20 € sisältää Porin Taekwondo ry jäsenmaksun.

Alkeiskurssin jälkeen loppuvuoden harjoittelumaksu 150 €.

****ILMOITTAUDU KURSSEIHIN TÄSTÄ****

Lisätietoa alkeiskurssista sivun alaosassa.

Lapsi-aikuinen ryhmät

OTAMME LAPSI-AIKUINEN RYHMIIN UUSIA HARRASTAJIA su 14.1.2024 alkaen

Superien ja minien ryhmillä ei ole erillisiä alkeiskursseja, vaan mukaan voi tulla pitkin vuotta! Täytä ilmoittautuminen (linkki sivun alaosassa) ja saavu paikalle seuraavaan treeniin. Valmentajat ottavat vastaan ja ohjeistavat käytänteistä. Kaksi  maksutonta kokeilukertaa.

***************************************************
SUPERMINIT: 1-4-VUOTIAAT + AIKUINEN
-->  SUNNUNTAISIN KLO 17.00-17.30

MINIT: 5-7-VUOTIAAT + AIKUINEN
--> SUNNUNTAISIN  KLO 17.30-18.30
***************************************************


Porin Taekwondon Superminien ja Minien ryhmissä keskitytään lasten ehdoilla tapahtuvaan monipuoliseen leikinomaiseen liikkumiseen. Leikin varjolla opitaan vartalonhallintaa, tasapainoa, notkeutta ja myös taekwondon alkeita osaavien ohjaajien opastuksella. Harjoittelu tapahtuu aikuisen kanssa.

Superminit on tarkoitettu juuri kävelemään oppineista 4-vuotiaisiin ja heidän vanhemmille. Ja Minit 5-vuotiaista aina 9-vuotiaisiin, mikäli lapsi ja vanhemmat niin haluavat. 8 vuoden ikäisestä asti lapsi voi myös valita jatkaa 8-11 vuotiaiden juniorien ryhmän - tai käydä vaikka molemmissa, niin halutessa. Siirtyminen ryhmien välillä on joustavaa ja lapsen ehdoilla tapahtuvaa.

Harjoituksiin on helppo saapua, silla treenaamme aivan Porin ydinkeskustassa seuramme omassa salissa on osoitteessa Antinkatu 25 vain kolme korttelia torilta.

Treeniasuste:
- Sisäliikuntavarustus (ei kenkiä) ja juomapullo.

Lisätietoja:
- Mari Tomberg 040 5538124

Maksut:
Perhemaksu sisältää yhden lapsen ja yhden aikuisen jäsenmaksun ja  valitun kauden harjoittelumaksun.

- Superminit kalenterivuosi 165 € ja kevät/syksy 100 €
- Minit kalenterivuosi 220 €, kevät/syksy 140 €
- Lisäjäsenet 20€ lapsi/aikuinen (jäsenmaksu)*

Mikäli perheessa on lapsia sekä Supermineissä että Mineissä, maksaa perhe kertaalleen minien vuosi-/syksy-/kevät maksun (sis. jäsenmaksun 1 lapsi+ 1 aikuinen) + lisämaksun mineissä/supereissa treenaavista lapsista/aikuisista.

Maksuton kokeilu: Ilmoittautumisen yhteydessä ohjelma tekee sinulle myös maksulapun, voit kuitenkin  käydä lapsesi kanssa treeneissä  kaksi kertaa ennen maksamista. Ilmoittautuminen kuitenkin välttämätön!****ILMOITTAUDU SUPERMINEIHIN JA MINEIHIN TÄSTÄ****
_________________
*myös vanhemman kuuluu olla seuran jäsen - mikäli aikuinen harjoittelee vain superminien/minin kanssa, hän maksaa pelkän jäsenmaksun, mikäli hän on muutenkin seuran jäsen ei jäsenmaksua makseta toistamiseen.

Yleistä tietoa alkeiskursseista

Milloin seuraavat alkeiskurssit alkavat?
- Seuraavat alkeiskurssit alkavat tammikuussa 2024

Harjoituspaikka

- Porin Taekwondon oma sali (Antinkatu 25, 28100 Pori)

Alkeiskurssin harjoitusryhmät
- Junnut 8-11 v
- Kadetit 12-14 v
- Nuoret 15-17 v
- Aikuiset yli 18 v
- Lisätietoa harjoitusryhmistä löydät tämän sivun alaosasta.

Alkeiskurssin kesto
- Yhteensä kahdeksan kertaa (1 harjoitus/viikko)
- Viimeinen harjoitus on samalla vyökoe

Mitä otan mukaan alkeiskurssille?
- Joustavat sisäliikuntavaatteet (harjoittelu tapahtuu avojaloin)
- Juomapullo
- Pieni pyyhe jalkojen pesemistä varten ennen harjoituksia

Alkeiskurssin kustannukset
- Alkeiskurssin hinta on 20€ (sisältää seuran jäsenmaksun vuodelle 2024)
- Viimeisellä harjoituskerralla pidettävän vyökokeen hinta on 10€ (sisältää vyöhön ommeltavan keltaisen natsan)
- Taekwondopuku on suositeltavaa hankkia ennen vyökoetta. Pukuja on myynnissä salilla. Pukujen hinnat ovat 23€:sta ylöspäin riippuen puvun koosta ja materiaalista.

Miten harjoittelu jatkuu alkeiskurssin jälkeen?
- Alkeiskurssin jälkeen siirtyminen oman ikäryhmän harjoituksiin tapahtuu joustavasti. Valittavana on vähintään kaksi harjoitusta viikossa ikäryhmästä riippuen. Kesäkaudella harjoituksia järjestetään harvemmin.
- Tarkemmat tiedot tulevista harjoituksista kerrotaan alkeiskurssin loppupuolella.
- Loppuvuoden harjoitusmaksun suuruus alkeiskurssin jälkeen riippuu alkeiskurssin ajankohdasta.

Vakuutukset
- Suosittelemme tapaturmavakuutuksen ottamista joko oman vakuutusyhtiön tai Suomen Taekwondoliiton lisenssin kautta. Vakuutus on harjoitellessa vapaaehtoinen (= harjoittelu tapahtuu omalla/vanhempien vastuulla), mutta kilpailuissa ja Taekwondoliiton leireillä lisenssi ja vakuutus ovat pakolliset.
- Omasta vakuutusyhtiöstä on hyvä varmistaa, että vakuutuksessa ei ole kamppailu-urheilua koskevia rajoituksia.
- Taekwondoliiton lajilisenssiin ja vakuutuksiin pääset tutustumaan tästä.

Ilmoittautuminen

****ILMOITTAUDU ALKEISKURSSEILLE TÄSTÄ****
(Video © Xocolatl Films)

Harjoitusryhmien kuvaukset

Seuramme monipuolinen toiminta tarjoaa eri-ikäisille ja -tasoisille harrastajille juuri heille sopivia haasteita ja liikuntaa. Harrastajaryhmät jaetaan seuraavasti: superminit, minit, junnut, kadetit, nuoret ja aikuiset. Ryhmien ikärajat ovat viitteelliset ja sopiva ryhmä valitaan kehitystason mukaisesti. Valmentajat auttavat ryhmävalinnassa. Lisäksi tavoitteellisesta kilpaurheilusta kiinnostuneille on tarjolla kilparyhmiä. Monipuolinen ryhmäytyminen takaa tehokkaan, turvallisen ja mukavan treenaamisen kaikille.

Superminit (1-4-vuotiaat aikuisen kanssa)

Supermineissä lapsi harjoittelee yhdessä läheisen aikuisen kanssa. Vähimmäisvaatimuksena on, että lapsi osaa kävellä. Harjoittelu tapahtuu täysin lapsen ehdoilla. Harjoituksissa totutellaan erilaisiin harjoitusvälineisiin sekä kehitetään ketteryyttä, tasapainoa ja uskallusta. Lapsi ja aikuinen tutustuvat taekwondoon yhdessä liikunnasta iloiten.

Minit (5-7-vuotiaat aikuisen kanssa)

Mineissä lapsi harjoittelee yhdessä läheisen aikuisen kanssa. Harjoittelu tapahtuu lapsen ehdoilla ja on leikkimielisempää perinteiseen taekwondon harjoitteluun nähden. Harjoitukset kehittävät lapsen liikunnallisia valmiuksia sekä tarjoavat lapselle hauskan yhteisen harrastuksen aikuisen kanssa.

Junnut (8-11-vuotiaat)

Junnuissa lapsi harjoittelee itsenäisesti. Harjoittelu on jo huomattavasti lajinomaisempaa kuin mineissä. Pääpaino on kuitenkin edelleen lapsen liikunnallisten valmiuksien lisäämisessä. Junnuissa luodaan perusta turvalliselle lajin harjoittelemiselle. Ryhmässä harjoitellaan kehon koordinaatiota ja ketteryyttä sekä taekwondon tekniikoiden oikeaa ja turvallista suorittamista.

Kadetit (12-14-vuotiaat)

Kadeteissa harjoittelu on lajinomaisempaa kuin junnuissa. Pääpaino on kuitenkin edelleen lapsen liikunnallisten valmiuksien lisäämisessä. Kadeteissa jatketaan perustan luomista lajin turvalliselle harjoittelemiselle, joten painotus on erityisesti kehon koordinaation ja ketteryyden sekä taekwondon tekniikoiden oikean ja turvallisen suorittamisen harjoittelussa. Harjoittelun tavoitteellisuus kuitenkin lisääntyy junnuihin nähden.

Nuoret (15-17-vuotiaat)

Nuoret harjoittelevat monipuolisesti taekwondon eri osa-alueita. Harjoittelun tavoitteellisuus nuorempiin ikäryhmiin nähden lisääntyy. Nuorten ryhmässä luodaan edelleen perusteita lajin turvalliselle harjoittelemiselle. Nuorissa harjoitellaan monipuolisesti lihaskuntoa, liikkuvuutta sekä kunnon potkuralleja.

Aikuiset (yli 18-vuotiaat)

Aikuiset harjoittelevat monipuolisesti taekwondon eri osa-alueita. Harjoittelu ryhmässä sopii kaikille, sillä treenissä harjoitteet tehdään niin, että ne haastavat parempikuntoiset harrastajat, mutta mahdollistavat harjoittelemisen myös erilaisten vaivojen kanssa. Aikuisissa harjoitetaan myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta.